„Етър-64“ до 19 г. завърши четвърти за купата

Девойките на ХК „Етър-64“ до 19 години завършиха четвърти за Купата на България, след като претърпяха две загуби във финалната четворка. Решителните срещи за трофея се проведоха в Пловдив. На полуфиналите „виолетовите“ паднаха от връстничките си от ХК „Сливница“ с 33:41 (14:19), а в спора за бронзовите медали отстъпиха на отбора на ХК „Свиленград“ с 42:47 (24:23).

Носителки на трофея станаха хандбалистките на ХК „Сливница“, които в директния мач за купата пречупиха тима на ХК „Панагюрище“ с 36:32, след като първата част завърши 19:19. Купата е втора за школата в Сливница, след тази преди седмица във възрастовата група до 16 години. Женският отбор на клуба пък е лидер в класирането след есенния полусезон в „А“ група.

Индивидуалните награди в Пловдив спечелиха Ваня Шиндарова от ХК „Панагюрище“, която е най-добър вратар,  Диана Алексиева от ХК „Свиленград“ – най-полезен състезател, Симона Николова от ХК „Сливница“ – най-добър защитник. Голмайстор на финалите е Стела Скачкова от ХК „Панагюрище“ с 26 попадания.

Сподели:

Други новини