Print Shortlink

Йонка Генчева: „Това е най-щастливата ми титла досега!”

IMG_0464[1]

Йонка Генчева – старши треньор на ХК „Етър-64”:

„Това е най-щастливата ми титла досега, защото никога не сме били с толкова проблеми – и големи, и малки. Имаше контузии, имаше момичета, които играха болни и с травми. Но ние тренирахме във всички почивни дни, тренирахме постоянно и ето – показахме, че сме един стойностен и добър отбор! Голямо напредване на девойките, много благодаря на всички!

Приключваме като шампиони на България. Конкуренцията тази година беше много голяма – освен в Габрово в Шумен и Свиленград имаше много опитни състави, а ние бяхме останали с шест жени, всичко друго е подрастващи. Но успяхме да направим добър колектив и страхотен отбор. Много съм щастлива!”.

Атанас Атанасов – президент на ХК „Етър-64”:

„Най-радостно е, че титлата дойде пред великотърновска публика, досега от тези 9 титли едва за втори път ни награждават у дома. Бях малко притеснен заради контузията на Петя Кръстева, но бях уверен за момичетата, и за Тони и Мария. Много здраво работихме през цялата година и през пролетта се почувства увереност у по-младите. Отборът израства, отдолу идва много хубава смяна, така че можем да сме сигурни за бъдещето на великоърновския хадбал. Не говоря само за върха на пирамидата, а за основата, която още разширихме.”