Print Shortlink

Разгромна победа в Хасково с 52:17!

Шампионките по хандбал от „Етър-64” разгромиха в последното си гостуване от редовния сезон „Хасково” с 52:17 (28:6) в мач от 17-ия кръг на „А” РХГ – жени. „Виолетовите” търсеха отново убедителна голова разлика в борба за първото място, което носи домакинско предимство в плейофите за титлата. Дотам се стигна след като „Етър-64” и „Бъки” имат равни точки, като си размениха по една победа през кампанията, а БФХ отказа да счете за бонус повечето вкарани от великотърновки  голове на чужд терен в директните мачове.

Това накара „болярките” да нанижат максимум голове на съперника в мач, който се предаваше директно от местната телевизия. Йонка Генчева започна с основния състав (Николова, Павлова, Зоя Стефанова, Ст. Димитрова, Дончева, Д. Кръстева), като изкара първата част без смяна.

В 10-ата минута етърки вече водеха с 11:2, в 20-ата с 21:5, а почивката дойде при 28:6. Пет минути след началото на второто полувреме на мястото на опитните Зоя Стефанова и Коцева влязоха Зорница Стефанова и Дария Събева, но тъй като разликата спря да набъбва, Зоя и Даниела се върнаха в игра до края, дошъл при 52:17.

Най-резултатни с по 11 гола бяха Мирела Павлова и Станислава Димитрова, а Деси Кръстева има 10.

„Етър-64”: Д. Николова, Павлова 11, Зоя Стефанова 8, Димитрова 11, Дончева 5, Д. Кръстева 10, Коцева 6 (Зорн. Стефанова 1, Събева).

„Бъки” пък победи у дома „Васил Лeвски” (Нови пазар) само с 30:22, а днес в отложен мач надделя като гост на „Нове-99” (Свищов) с 13 гола. Така кръг преди края „виолетовите” имат 48 гола по-добра голова разлика от „Бъки” и нещата изглеждат вече ясни. В последния кръг на 26 май от 18 ч. по едно и също време „Етър-64” приема „Левски” (Стражица), а „Бъки” посреща „Хасково”.

Така първите два мача от плейофите почти сигурно ще са във Велико Търново – на 28 и 29 май от 18:00 ч. Следват две срещи в Габрово, като се играе общо до три победи, а ако се наложи пети мач, той ще е отново в ДКС „В. Левски”.