Print Shortlink

Кметът на В. Търново прие хандбалистките на „Етър-64“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи златните медали от турнира за Купата на България на хандбалистките от „Етър-64”. Церемонията се проведе в Общината, където градоначалникът прие отбора, старши треньора Йонка Генчева и президента на клуба Атанас Атанасов.

Даниел Панов награди отново състезателките, по клубна традиция, която се повтаря всеки път, когато титлата или купата бъдат спечелени в чужда зала, а не в ДКС „В. Левски”. Най-опитната състезателка на „виолетовите” и капитан на отбора Зоя Стефанова на свой ред подари златен медал на кмета.

Преди награждаването състезателки от четири възрастови групи на клуба представиха на градоначалника завоюваните купи на страната от началото на сезона.

„Тази пролет постигнахме малък шлем, като от четирите възможни трофея спечелихме три плюс един финал. Купата при жените е 11-а за нашия клуб и ни нарежда на първо място във вечната класация на БФХ, едно постижение, достойно за гордост за великотърновския спорт”, каза президентът на „Етър-64” Атанас Атанасов, който си пожела титли и в шампионата в юбилейната за клуба 50-а година от основаването му.

„Благодаря ви за постиженията. Радвам се, че в областта на хандбала името на Велико Търново се чува благодарение на вас. За 50-годишнината на клуба трябва да се организира честване. Мисля, че има много достойни спортисти, които са дали основата и тласъка на този спорт в нашия град, които трябва да бъдат поканени и номинирани. Това ще бъде признание за тях, а и за всички вас, които продължавате в момента с хъс да водите отбора към призовите места, които заемате. Що се отнася до проблемите ще ги решаваме съвместно с г-н Атанасов”, заяви Даниел Панов.

Старши треньорът Йонка Генчева подчерта, че успехите са на всички момичета. Според нея „Етър-64” разполага с три състезателки, каквито никой друг отбор няма- Зоя Стефанова, Даниела Коцева и Деси Николова. Тя призна, че не е мечтала до постигне такъв успех, след като отборът се е разделил с пет опитни хандбалистки миналата година. Г-жа Генчева благодари на кмета, общината и спонсорите за подкрепата, както и на Станка Палазова – секретар на ОК „В. Левски”, подарила раници на отбора, и на д-р Светлин Белчилов – оториноларинголог, който е поел ангажимент да се грижи за здравето на момичетата.