Print Shortlink

Зоя Стефанова в Топ 10 на страната, БФХ чества юбилей в Габрово

Своята 55-годишнина от основаването си ще чества на 25 януари в Габрово родната федерация по хандбал. По този повод Управителният съвет на БФХ ще излъчи топ 10 на страната, като е дал възможност на всеки от клубовете да отличи по един свой състезател.

Най-опитната хандбалистка Зоя Стефанова е номинацията на “Етър-64” за десятката за 2013 година, съобщи президентът на великотърновския клуб Атанас Атанасов. Стефанова в момента е състезателката с най-много мачове в женския елит у нас, пет пъти е била шампион и шест пъти носител на купата на България.

От регламента да бъде посочвана само по една състезателка най-губещ е “Етър-64”, който иначе би имал поне четири представителки. Все пак се очаква сред най-добрите да влезе и вратарката Гергана Александрова, която преди дни подписа договор с турския “Атлантик спор” (Анкара). Контрактът е за година и половина, а през есента в същия клуб от “Етър-64” заминаха и Соня Богданова и Александрина Бурнева.

Свои представителки за Топ 10 ще излъчат и още два клуба от Великотърновска област – “Нове-99” (Свищов) и “Левски” (Стражица), които също са участници в елитната “А” група. Най-вероятно техни представителки ще бъдат Нина Стефанова и националката Лора Сарандева от Свищов, която има 76 гола през есента и е водеща фигура за своя отбор.