Print Shortlink

„Етър-64” започна подготовка, Ина Стоилова се отказа

Подготовката си за пролетния полусезон започнаха и хандбалистките на „Етър-64”, настоящ шампион на страната при жените. Първенството на „А” РХГ се възобновява в средата на февруари.

Етърки започнаха със задължителната физическа подготовка, като водят занимания в зала „Сава Величков”, но от следващата сряда влизат в ДКС „Васил Левски”.

Треньорката Йонка Генчева ще трябва да гради почти нов отбор, след като миналата година няколко водещи състезателки напуснаха, а Шир Вакрат се прибра в Израел.

Днес стана ясно, че се е отказала и Ина Стоилова. Тя се завърна в отбора след майчинство и се опита да върне формата си, но засега слага край на кариерата си поради невъзможността да го съчетава с майчинството.

„С 14 състезателки рабзполагаме в момента. Имаме само една вратарка, но се надяваме след края на срока към нас да се присъедини и Ивона Петкова. Очакваме да се включи и Дария Събева”, сподели Йонка Генчева. С отбора в момента поддържа форма и Гери Александрова, но тя на 11 януари се връща в Турция.

В края на месеца „Етър-64” ще търси да направи силни проверки, като ще гостува в Косово или Ниш. „Благодарим на кмета г-н Панов за отношението към нас, разчитаме на подкрепата на Общинския съвет и на обществеността. Тази година нашият клуб ще чества 50 години от създаването си и пре май ще се постараем да направим истински хандбален празник”, заяви Йонка Генчева.