Print Shortlink

„Етър-64” с изненадваща загуба 30:29 от „Бъки” в Габрово

 

След две години хандбалистките на „Етър-64” отново допуснаха загуба в първенството и отново като гости на „Бъки”. В оспорвано дерби на есенния полусезон в „А” група великотърновки паднаха драматично с 30:29, въпреки че водеха през по-голямата част от мача.

„Болярките” започнаха силно, като до 10-ата минута резултатът бе 2:2, но после дръпнаха с 5:7. Те продължиха да диктуват темпото и въпреки че от 30 минути игра до почивката в 8 минути бяха с човек по-малко, взеха аванс с 10:13. Силно започна и второто полувреме, като в 37-ата минута резултатът бе вече 11:16 за „Етър-64”.

Оттук нататък обаче ролите в мача се размениха. Последваха доста непредизвикани грешки в играта, габровки заложиха на познатата агресивност и започнаха да наваксват. С 6 поредни гола „Бъки” обърна нещата до 17:16 и срещата продължи при размяна на голове. Домакините дори поведоха с 24:22, но с три поредни попадения възпитаничките на Йонка Генчева обърнаха до 24:25 пет минути преди края.

Тук обаче силите им не издържаха и се стигна до драматичния финал. Равенство 28:28, последвано от грешка на нашите и 29:28. „Етър-64” отново изравни за 29:29 и притежаваше топката 55 секунди преди края. Вместо търпеливо да разиграе атаката, нашият тим обаче прибърза и пропусна, а на свой ред домакините вкараха победния 30-и гол.

„Неочаквана загуба с оглед на досегашната подготовка на отбора, имаше и подценяване след почивката, и агресивност от съперника, а съдиите оставиха по-свободна игра. За последен път спестявам имената на допусналите лични грешки, но въпреки че хандбалът е колективен спорт, индивидуалните грешки се оказват фатални”, недоволен бе президентът на клуба Атанас Атанасов. „Отрезвяваща загуба, която прекъсна серията ни от 2 г. без загубен мач в първенството. Добре, че дойде сега, когато е рано и има време за корекции”, добави той.

„Добре започнахме, но имаше натрупана умора от пътуването до Гърция. Освен това – и прибързани стрелби, грешни пасове. Но първенството тепърва започва, има време и ще си извадим съответните изводи”, коментира треньорката Йонка Генчева.

„Етър-64”: Г. Александрова, Богданова 3, Зоя Стефанова 5, Ст. Димитрова 9, Дончева 2, Бурнева 9, Коцева 1 (Д. Николова, Стоилова, Зорн. Стефанова, Павлова).

В следващия кръг етърки на 28 октомври трябваше да приемат „Шумен”, но по молба на съперника срещата бе отложена за 9 ноември. Така на 9-и „Етър-64” приема от 17 ч. шуменки, а на 10 ноември от 15 ч. ще посрещне „В. Левски” (Нови Пазар).