Print Shortlink

Етърки играха достойно, но накрая паднаха с 28:20

Достоен мач изиграха хандбалистките на „Етър-64” в Солун срещу ПАОК, но накрая паднаха с 28:20 и отпаднаха от турнира за купата на ЕХФ, след като в първия двубой бяха били с 24:22. Резултатът от срещата реванш не отговаря на играта в 80 % от мача, като десет минути преди края авансът на гъркините бе само 1 гол – 20:19.

Началото бе повече от отлично за нашите – с голове на Бурнева и Коцева „Етър-64” поведе с 0:2. Домакините обърнаха до 3:2, но последва изравняване на Коцева и резултатът продължи на върви гол за гол – 5:5, 6:6, 7:7… В игра на вратата влезе Деси Николова, която отново пази силно. В 23-ата минута с нов гол на Коцева поведохме отново със 7:8. Минута преди почивката бе 10:10, а гъркините в самия край направиха 11:10 и всичко остана да се решава през втората част.

Срещата се игра пред около 400 зрители, като освен темпераментната гръцка публика имаше огромна агитка на „виолетовите”. Само похвали заслужават великотърновци, които въпреки проблемното пътуване, направиха страхотна подкрепа на етърки и заглушаваха домакините, като освен възгласите „Етър, Етър” пяха химна на България и „Хубава си, моя горо”.

 

Началото на втората част продължи гол за гол. Станислава Димитрова изравни за 11:11, после ПАОК дръпна със 17:14, но с голове на Дончева и Бурнева от дузпа пасивът отново стигна до 17:16. Отлично пази Деси Николова, която спаси и две дузпи, важни голове вкараха силно игралите Станислава Димитрова и Даниела Коцева. Мисията изглеждаше напълно възможна – от 20:17 с два поредни гола на Коцева и Богданова се стигна до 20:19. Тук „Етър-64” пропусна да изравни, последваха грешки в атака, а и липсата на равностойни смени в последните минути си каза думата. Последва серия от голове на ПАОК и след 24:20 стана ясно, че обратът вече се изплъзва. До края домакините нанизаха още 4 гола в решения вече мач и взеха победа с 28:20, която по никакъв намчин не съответства на изравнените сили на двата тима.

Нещо повече – ако „Бъки” не бе спрял Невяна Малчева за двата мача на етърки в евротурнирите, или пък ако в тима още бе Шир Вакрат, „виолетовите” можеха да са и краен победител. В крайна сметка момичетата се раздадоха и отстъпиха достойно, но при наличие на по-сериозен бюджет „Етър-64” щеше да има напълно конкурентен на средноевропейските клубове отбор.

ПАОК – „Етър-64” 28:20 (11:10)

„Етър-64”: Александрова, Дончева 1, Богданова 2, Ст. Димитрова 4, Зоя Стефанова 1, Бурнева 4, Коцева 8 (Николова, Стоилова, Д. Кръстева, Стоилова, П. Кръстева, Павлова, Зорн.  Стефанова, Кр. Стефанова, Димова).