Print Shortlink

Атанас Атанасов: „Съжалявам, че не взехме по-голяма победа“

 

Атанас Атанасов – президент на “Етър-64″:

„Съжалявам, че не взехме по-голяма победа”

„Съжалявам, че не взехме по-голяма победа. След негативното начало отборът ни се вдигна, хвана темпото на игра и обърна резултата. За съжаление когато поведохме с 4 гола пропуснахме да увеличим преднината, а вторият възлов момент бе при 20:15. Вместо да забавим играта и да търсим по-чистите положения, продължихме да гоним същото темпо, което се оказа фатално. Трябваше да оставим гъркините да бързат, а ние да си играем нашата игра. Прибързани стрелби доведоха резултата от 20:15 до 20:21. Добре, че в последните минути се вдигнахме и взехме победа, макар и неголяма. Победата е важна и за коефициента ни в EHF. Съдийките се опитваха да свирят 50:50, но в много важни моменти ни ощетиха, не знам дали заради младостта им. При опитна съдийска двойка щяхме да спечелим мача с 10 гола разлика.”

 

Йонка Генчева: „Шансът да продължим не е голям, но ще играем“

 

„Съперникът е добър състав с равностойни постове и ръстови състезателки. Очаквахме двубоят да е труден, особено трудно бе началото, а после успяхме да се върнем в мача. Изиграхме добра среща срещу един по-различен противник. Доволна съм, че дълго време се справяхме в защита, че отбелязахме много голове, но съдийството повлия на мача – достатъчно, за да бъде толкова малка разликата. Сега ще ни бъде много трудно, защото 2 гола са крайно малък аванс. Шансът ни да продължим не е голям, но ще играем докрай.”

Григория Голиа – ст. треньор на ПАОК:

„Направихме грешки, но ще търсим крайна победа”

„Стана хубав и интересен мач, отборът ви е добър и успя да вземе победата. Ние направихме грешки, заради които не можахме да стигнем до успех. Ако играем по-силно в атака, ще спечелим реванша и ще продължим напред.”