Print Shortlink

„ПАОК“ (Солун) е съперникът за Купата на EHF

“Виолетовите” ще срещнат шампиона на Гърция “ПАОК” (Солун) в турнира за Купата на EHF, реши тегленият във Виена жребий. Нашият тим, който бе сред непоставените отбори в урната, избягна тежки гостувания на тимове в Норвегия, Холандия, Исландия, Украйна и Белгия.

Първата среща ще бъде на 5 октомври във В. Търново, а реваншът – на 12-и октомври в Солун. По-силните тимове бяха първи изтеглени и за етърки накрая останаха двете най-добри възможности – тимовете от Гърция и Косово. “ПАОК” е силен отбор, но е преодолим съперник, а великотърновският клуб поне ще има отлична възможност за разузнаване. При големия си пробив в евротурнирите през 2002 г. етърки стартираха с елиминиране на друг гръцки отбор – “Йония” (Атина).

Ше се постараем да разузнаем детайлно противника, заяви клубният президент Атанас Атанасов. Според него е много рано да се каже какви са шансовете нашият тим да продължи напред, защото стават много промени и тепърва ще се види какъв отбор ще изгради за новия сезон “ПАОК” (Солун).

Тежък е жребият за третия кръг, ако “Етър-64″ евентуално отстрани гъркините. Победителят ще срещне румънския “Клуж Напока”, който е трети в ранглистата сред всички тимове за Купата на EHF. Първата среща е на 9 ноември в Клуж, а реваншът – на 16 ноември във В. Търново (или Солун).