Print Shortlink

Ясни съперниците на „Етър-64” за евротурнирите

Вече са ясни имената на евентуалния съперник на „Етър-64” в турнира за купата на Европейската федерация по хандбал (EHF). Отново тежки противници чакат великотърновския отбор, който ще стартира за пореден път от втория кръг, но е сред непоставените отбори при жребия.

От EHF вчера обявиха всички участници в евротурнирите, като единственият български представител при жените е шампионът „Етър-64”. Ниският коефициент на България обаче не й дава право на участие в Шампионската лига и етърки ще играят във втория по сила турнир.

На 23 юли от 11:00 ч. местно време в централата на Европейската федерация във Виена ще се тегли жребият. „Етър-64” заедно с още девет отбора ще е в урната на непоставените. В другата урна ще са имената на следните десет отбора, срещу един от които ще се паднат великотърнновки:

Левангер (Норвегия)

Карпати (Украйна)

Шоонмаак (Холандия)

ПАОК (Гърция)

Гомел (Беларус)

Антверпен (Белгия)

Фрам (Исландия)

Дюделанж (Люксембург)

Кастриоти (Косово)

Бней Херцелия (Израел)

Като най-тежки се очертават противниците от Норвегия, Холандия, Исландия, представителите на силната белоруска школа „Гомел”, а любопитното е, че сред възможните съперници отново е миналогодишното препятствие на етърки „Карпати” (Ужгород, Украйна), от който те отпадната след две загуби. Възможен противник е и „Бней Херцелия” (Израел), който пък е бившият клуб на състезателката на „Етър-64” Шир Вакрат.

Първите срещи са на 5 октомври, а реваншите – на 12 октомври т.г. В урната на етърки са още „Жрински Мостар” (Босна), „Баник” (Чехия), „Михаловце” (Словакия), „Самобор” (Хърватска), „Олимпия” (Лондон), „Жалгирис” (Литва), „Жоао де Барос” (Португалия), „Патрас” (Гърция) и „Фемина” (Белгия), с които обаче нашият тим няма как да се падне.

Десетте победители продължават в третия кръг, където заедно с други 6 отбора ще бъдат отново в урната на непоставените срещу други 16 отбора, които са елитни. Водачи по коефициент сред тях са „Есберг” (Дания), „Динамо” (Русия) и „Клуж” (Румъния). Мачовете от този трети кръг са на 9 и 16 ноември т.г.