Print Shortlink

Девойките до 17 години – вицешампионки на България

Вицешампионки на България станаха девойките до 17 години на „Етър-64“ на държавните финали за шампионската титла в Габрово. Възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова стартираха отлично и се движеха без грешка в предварителната група и полуфиналите, като натрупаха четири убедителни победи и отстъпиха чак на финала от домакина „Бъки“ с 29:20.

Великотърновки бяха в една предварителна група с „Нове” (Свищов), „Панагюрище” и „Васил Левски” (Нови пазар), като спечелиха всичките си срещи. На полуфинала срещу „Шугър” етърки част нашите бяха безапелационни и се наложиха с убедителното 27:18. В другия полуфинал „Бъки” не срещна проблеми срещу „В. Левски” (Нови пазар) и така етърки и габровки си оспорваха отличието.

„Виолетовите“ започнаха слабо и домакините поведоха с 5:0, като на почивката резултатът беше 15:10. Възловият момент в мача бе в 24-ата минута, когато етърки намалиха пасива само до 2 гола, но с човек повече пропуснаха да вкарат. До края „Бъки“ упражни натиск и спечели победата с 29:20.Така габровки станаха шампионки, а за 17-годишните ни девойки останаха сребърните медали. Габриела Янкова бе обявена за най-добро ляво крило, а Мария Спиридонова – за най-добър пивот.