Print Shortlink

И девойките до 17 години – на финал за титлата!

Отлично се представят девойките до 17 години на ХК „Етър-64” на държавните финали за шампионската титла в Габрово. Възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова грабнаха 4 убедителни победи в първите си четири срещи и се класираха за финала. Утре от 13:30 ч. в зала „Орловец” етърки ще срещнат в спор за златните медали състава на „Бъки”.

Великотърновки бяха в една предварителна група с „Нове” (Свищов), „Панагюрище” и „Васил Левски” (Нови пазар), като спечелиха всичките си срещи. Нашите биха свищовлийки с 23:12, наложиха се с пет гола над новопазарки (21:15) и победиха „Панагюрище” с 20:17. Така „Етър-64” завърши на първо място в групата и на полуфинала среща силния тим на „Шугър” (Плевен).

Мачът започна много оспорвано, като съперникът дори поведе с 4:8. Състезателките на Зоя Стефанова обаче стопиха пасива до почивката, която дойде при 12:12. През втората част нашите бяха безапелационни и се наложиха с убедителното 27:18. В другия полуфинал „Бъки” не срещна проблеми срещу „В. Левски” (Нови пазар) и така утре етърки и габровки ще си оспорват отличието.

В Габрово бе теглен жребият за групите в държавните финали на девойките до 15 години, също с треньор Зоя Стефанова. Финалните прейофи са следващия уикенд в Хасково, а етърки се паднаха в една предварителна група с домакините от „Хасково” и „Павликени”.