Print Shortlink

Й. Генчева: „Три поредни победи – момичетата бяха страхотни“

Йонка Генчева – треньор на “Етър-64″: 

“Много съм доволна, защото успяхме да бием “Бъки” в три поредни срещи. Когато играем с такъв силен отбор като на Габрово, това много рядко може да се получи, а ние успяхме. Последният мач беше много по-различен от първите два, допуснахме грешки в нападение и защита, но важното е, че в най-решаващия момент от срещата успяхме да отбележим необходимите голове, да задържим победата докрай. Вратарките ни Гери Александрова и Деси Николова бяха страхотни, първо дължим победата в третия мач на тях. След това я дължим на големия опит на Зоя Стефанова и Даниела Коцева, на всички. Шир Вакрат направи страхотен мач. Благодаря специално на Маги Дончева, която днес беше на погребението на дядо си, но се върна, за да играе. Просто благодаря на всички, защото е ясно, че трудно се играят три силни мача поред. Във В. Търново изиграхме два много силни мача пред наша публика. Надявам се всички да са доволни от това, че отново сме шампиони.

Този сезон загубихме купата на България, защото има и такива мачове, доста време тренирахме в малка зала. Важното е, че сега успяхме в три поредни мача да спечелим титлата. Важното е, че девойките се включват добре, и те станаха носители на купата. Просто имаме добра школа и няма от какво да се притесняваме за бъдеще.” 

Росица Бакърджиева – президент на БФХ: 

“Честитя шампионската титла на “Етър-64″, на Йонка Генчева и на всички, които обичат нашия спорт. Благодаря на публиката на етърки, която винаги вкарва интрига в срещите. Пожелавам на Габрово и ние да имаме такава вярна публика! От сърце им пожелавам прекрасно лято и да бъдем догодина още по-щастливи с нашия любим спорт.”

Атанас Атанасов – президент на “Етър-64″: 

“Стана традиция – петте поредни титли за с по 3:0 победи, което с оглед на статуквото е заслужено. Напрежението беше обхванало и двата отбора, мачът не беше толкова красив като предишните два. Искахме третата победа, за да не удължаваме плейофите и я взехме трудно, но заслужено. 18-те получени гола показват, че сме играли много здраво в защита. Проблемът ни дойде от атаката, като имаше много пропуски, и то от основните ни състезатели. Росина Ненова пази великолепно за “Бъки”. Когато дръпнахме с 4 гола аванс вече дойде успокоението и момичетата усетиха, че докосват титлата.

Оценката ми за сезона за женския отбор е много добър 5, защото изпуснаха дубъла. Самочувствието им изигра лоша шега във финала за купата, защото подцениха съперника. Но още тогава казах, че това ще ни е за обица за финалите за титлата. Отборът си беше взел поука и изигра силни мачове в плейофите.

За есента “А” група ще бъде разширена с още три отбора, за да имаме редовен сезон. Сега в края много трудно поддържахме кондицията на състезателките заради редките мачове. Имаме гаранцията на кмета Даниел Панов, че е положително настроен към случващото се в клуба. Сега трябва да видим както ще правим по участието ни в европейските клубни турнири, защото има кадрови проблеми за решаване – дали ще привлечем нови, ще спира ли някой, ще остава ли Шир Вакрат при нас… До 15 юни трябва да заявим участието си в евротурнирите.”