Print Shortlink

И девойките старша възраст на „Етър-64” взеха Купата на България

Девойките старша възраст спечелиха Купата на България по най-категоричен начин на финалите, играни във Велико Търново. Великотърновки взеха убедителни 4 победи – и в предварителната група, и на полуфинала и във финалния мач.

Общо шест отбора спориха за купата в ДКС „Васил Левски”. Нашите бяха в предварителна група заедно с „Панагюрище” и „Васил Левски” (Нови пазар). Етърки удариха с 26:20 (12:8) тима от Панагюрище, а новопазарки бяха победени още по-категорично с 27:17 (14:7).

На полуфинала великотърновки се справиха с ХК “Шумен” с 26:18 (6:9) и достигнаха до спора за златото, където ги очакваха основните им съпернички от габровския “Бъки”. Гостенките дръпнаха с 0:2, след което младите етърки изравниха, а в 9-ата минута вече водеха с 8:5. От този момент нататък “виолетовите” постоянно поддържаха аванса си и не позволиха изненади. Почивката дойде при 18:11, а краят при 29:22 за великотърновки, приветствани от своята вярна публика.

“Тези момичета за първи път спечелиха купата на страната и се гордея с тях. Показаха, че са много добър колектив, оказвайки си взаимопомощ на терена, и нямам никакви притеснения за попълване състава на женския отбор, разчитайки на тях. На финалите показахме най-доброто от хандбала във всички фази на играта. Благодаря на многобройната публика, която ни подкрепи”, коментира Йонка Генчева.

Вратарката Ивона Петкова бе избрана за ? 1 на своя пост и влезе в идеалната седмица на турнира. В нея попаднаха още десният гард Деница Иванова и пивотът Дария Събева. Наградата за най-полезен състезател стана притежание на Станислава Димитрова. “Етър-64” пък отличи със специален приз Мирела Павлова, която след претърпяна атроскопия се върна бързо в залата и игра силно в мачовете.

Със златните медали се окичиха още: Петя Кръстева, която бе преквалифициран от дясно крило в разпределител, но игра страхотно, Ренета Ангелова, Първолета Димова, Кристина Стефанова, Полина Генчева, Християна Гавраилова, Виолета Христова, Габриела Янкова и Анна Костадинова.