Print Shortlink

„Етър-64” загуби финала за купата от „Бъки”

Хандбалистките на „Етър-64” отстъпиха с 24:20 (12:9) на „Бъки“ финала за купата на България и записаха първо поражение у нас от година и половина насам, когато за първенство бяха паднали с 6 г. разлика също от „Бъки”. Така за последните 4 години възпитаничките на Йонка Генчева имат едва две загуби, но втората се оказа фатална за притежанието на купата.

Габровки определено бяха по-мотивираният тим във финала, игран в Шумен. В състава им се бяха завърнали Силвия Атанасова и Лидия Ковачева, която направи много силен мач и реализира 7 гола. Своя принос за успеха даде и пом.-треньорката Веселина Златева, която игра в защита, за да помогне на по-младите си съотборнички.

Още началото бе шокиращо за „Етър-64” – 3:0 за съперника. Макар че изравниха за 3:3, великотърновки отново изостанаха в резултата – 6:3. Възловият момент бе в 20-ата минута, когато отново имаше равенство 8:8 и Гери Александрова направи две спасявания, но при атаките на етърки последваха греда и пропуск да поведат. Втората тънка ситуация бе 30 секунди преди почивката, когато „Бъки” водеше с 11:9 и „болярките” пак направиха два пропуска, а заедно със сирената габровки нанизаха гол за 12:9.

През втората част играта вървеше с поделено надмощие, като габровки поддържаха аванс от три до пет гола, като нито веднъж „Етър-64” не успя да намали пасива под 3 попадения, а краят дойде при 24:20. Купата на България и златните медали бяха връчени на ликуващите габровки, а за етърки остана среброто и също купа, но за второто място. Изненада имаше и в мача за 3-4 място, в който „В. Левски” (Нови пазар) би домакините от „Шумен-98” с 28:26.