Print Shortlink

„Етър-64” пак разби „Нове-99”, Първолета Димова дебютира при жените

С убедителна победа завърши гостуването на „Етър-64” в Свищов на местния „Нове-99” в четвъртфинала за купата на България по хандбал. Великотърновки се наложиха с 43:22 (23:8) и се клисараха за финалната четворка, мачовете от която са на 30-31 март в Шумен.

Дебют за етърки направи Първолета Димова от девойките младша възраст. По наредба Йонка Генчева има право да включва в женския отбор състезателки от тази възраст в мачовете за купата и треньорката реши да пробва перспективното ляво крило.

За мача на „виолетовите” отново не пътуваха Анна Захарова, както и контузените Мирела Павлова и Петя Кръстева, а Соня Богданова и Станислава Димитрова пътуваха до Свищов, но не влязоха в игра по здравословни причини. За пореден път с виолетовия автобус, отпуснат от Александър Нанков за отбора, пътува и агитка от над 20 фенове.

„Етър-64” започна с Александрова на вратата и пред нея Зорница Стефанова, Зоя Стефанова, Бурнева, Вакрат, Коцева и Дончева.

„Болярките” поведоха с 2:1, а в 4-ата минута и с 3:2 и оттам нататък започнаха да увеличават преднината си. Показателно бе, че от 3:2 резултатът в 16-ата минута набъбна на 13:2… Генчева направи първата си смяна в 25-ата минута при 19:6, като в игра за първи път след дълго отсъствие влезе Деница Иванова. Въпреки големия аванс и решения мач, треньорката реши да обиграва основния състав и етърки отработваха на терена различни игрови варианти за финалните битки за купата на страната.

До почивката те вече водеха с 23:8, а в игра влязоха после и Деси Николова, Първолета Димова, Габриела Янкова и Дария Събева.

Най-малкият пасив, до който докараха нещата свищовлийки, бе в 48-ата минута – 32:15. До края етърки нанизаха още 11 гола срещу 7 на „Нове-99” и приключиха мача при 43:22. Малко преди края за три отстранявания червен картон получи Дария Събева. Цял мач без смени изиграха само Зорница Стефанова и Шир Вакрат, като логично завършиха и с най-много голове – съответно 9 и 11 попадения.

Има вероятност „Етър-64” да пътува за международни срещи в Арта (Гърция) за 22 март, като утре ще стане ясно дали пътуването ще се осъществи. Преди това тимът играе на 16 март за първенство срещу „Шумен-98” и в края на месеца ще очаква финалите за купата, чийто постоянен носител е в последните години.

„Етър-64”: Александрова, Зорн. Стефанова 9, Зоя Стефанова 3, Вакрат 11, Бурнева 5, Коцева 4, Дончева 1 (Николова, Димова, Д. Иванова 5, Янкова 2, Събева 3).