Print Shortlink

Девойките младша възраст втори за купата на България

Сребърни медалисти в турнира за купата на България станаха девойките младша възраст на „Етър-64“. Те стигнаха до финалния мач за отличието в Габрово, където отстъпиха на домакините от „Бъки“.

Възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова започнаха отлично в предварителната група, като първо разбиха „Панагюрище“ с 23:12, като до почивката водеха с 13:5. Във втория мач етърки удариха и „Васил Левски“ (Нови пазар) с 20:14 (12:4), което им осигури първото място в групата и мач на полуфиналите срещу втория от група „А“. Там те срещнаха „Сливница“ и се наложиха с убедителното 31:18, като след първата част водеха с 15:8.

В другата група домакините от „Бъки“ също отидоха на полуфинал, където трудно биха с 20:18 „В. Левски“ (Нови пазар).За съжаление точно във финалния мач етърки не можаха да се противопоставят на съперника. До 6-ата минута мачът вървеше изобщо без голове, а на почивката габровки водеха с 5:3. През втората част те бяха по-добрият отбор и спечелиха с убедителното 16:10. „Направихме три силни мача и точно за финала не бяхме на ниво, докато „Бъки“ се представиха точно по обратния начин“, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов. Същата бе и оценката на треньорката Зоя Стефанова. „Силно, но с изключение на последния мач. Мога да отлича като цялостно представяне единствено вратарката Ивона Петкова“.

Ивона бе и сред носителите на индивидулните награди в турнира, като получи приза за най-добър вратар в турнира.