Print Shortlink

„Етър-64“ излиза срещу „Бъки“ в дерби

Дерби на пролетния полусезон предстои в хандбалната “А” група. Шампионките от “Етър-64” приемат в петък втория в класирането “Бъки”, който от няколко години е единственият им конкурент за титлата. Срещата е от 17:00 ч. в ДКС “Васил Левски” и е непосредствено преди финалните мачове от зимния турнир по футбол, което е добро съчетание за великотърновските фенове на спорта.

От ръководството на клуба отново са подготвили и програма за публиката. В почивката на мача зрителите ще видят изпълнения на мажоретния състав от ЦДГ “Соня”. По време на срещата ще има и томбола с награди – продукти от “Бритос”, от ХМИ и козметика.

Етърки ще гонят нова победа, с която окончателно да решат спора за първото място в редовния сезон. В момента великотърновки водят с 4 точки пред “Бъки”, като имат 16 т. от осем поредни победи, а съперникът е с 6 победи и 2 загуби. Хандбалистките от основния състав са здрави и на линия, дербито пропускат само Мирела Павлова и Петя Кръстева, които лекуват контузии.

Редовният сезон завършва на 13 април, а после има полуфинали, в които ще се играе до две победи от три мача. Те са от 21 април до 12 май. Финалният плейоф стартира от 25 май и ще бъде до три победи от максимум пет срещи.