Print Shortlink

Успешен есенен полусезон за подрастващите хандбалистки

17-годишните девойки на “Етър-64” завършиха убедително годината с три победи. Воденият от треньорката Зоя Стефанова отбор беше домакин на втория турнир от първенството на зона “Мизия”, който се игра в зала “Сава Величков”.

„Виолетовите“ надиграха “Шугър” (Плевен) с 19:14, свищовския “Нове-99” с 30:25, а в дербито – и габровския “Бъки” с 20:19. Успехът им гарантира второто място в зоната през зимната пауза на две точки след габровки. Причина за лекото изоставане са двете загуби в първия турнир, провел се в Свищов, където “виолетовите” отстъпиха на “Шугър” и “Бъки” и биха домакините от Свищов.

Основни реализаторки на „Етър-64“ са Първолета Димова и Кристина Стефанова., треньорката Зоя Стефанова отличи още вратарките Ивона Петкова и Габриела Николова, както и включилите се добре по-малки хандбалистки Мария Спиридонова, Полина Генчева и Християна Гавраилова.

На второ място в зоната завършиха полусезона и 15-годишните й възпитанички. Те имат загуба само от “Бъки” и пет победи в другите си пет срещи.

Приключи есенният дял от първенството за други три от възрастовите групи на “Етър-64”, съобщи треньорката им Даниела Александрова. При най-малките до 11 години етърки направиха реми 5:5 с “Левски” (Стражица), загубиха с 9:18 от “Дунав” (Белене) и победиха с 11:9 “Бъки”, с 19:3 “Ловеч” и със 17:11 “Шугър” (Плевен). С тези резултати те ще зимуват втори в зона “Мизия”, като с най-добри изяви есента бяха Михаела Петрова, Веселка Иванова, Гергана Василева и вратарката Елеонора Александрова.

Момичетата до 12 г. на “Етър- 64” тази есен изиграха само две срещи, като победиха с 16:0 „Ловеч“ и паднаха от “Бъки” с 6:18. В тази възраст треньорката Даниела Александрова отличи Цветомира Долчинкова, Марияна Великова и Ралица Димова.

Календарът беше най-наситен за 13- годишните хандбалистки, които участваха в три турнира. Великотърновки успяха да надиграят отборите на “Левски” (Стражица) с 12:11, “Владислав” (Джулюница) с 10:6, ХК “Павликени” с 15:9, “Шугър” (Плевен) с 11:9 и “Ловеч” с 25:4. Допуснаха и две загуби – от отборите на “Бъки” с 6:12 и от “Дунав” (Белене) с 8:14. Най-голям растеж в развитието си според треньорката имат вратарката Маргарита Рачева, Симона Ангелова, Маринела Емилова, Мирела Илиева и Яна Стефанова.