Print Shortlink

Йонка Генчева: „Играхме достойно, но „Карпати“ е силен отбор“

Йонка Генчева – треньор на „Етър-64”:

„Играхме достойно, но на всички е ясно, че отборът им е много качествен, с много състезателки и високо ниво. „Карпати” ще стигне далеч в турнира. Подборът при тях е много по-голям. Но донякъде успяхме, особено през второто полувреме. Когато ни притискат в защита и нападение, става трудно, но се представихме достойно.”

 

Борис Петровски – треньор на „Карпати”:

„Продължиха нещата от Ужгород, бяхме спокойни и разкрепостени. През първата част игра основният състав, а през втората – младите, които нямат опит и им дадохме възможност. Има над какво да се работи, много грешки, отпуснахме се след почивката. Вкарахме 40 гола, но мислех, че ще вкараме и повече. „Етър-64” отстъпва, но има хубави неща – Вакрат е много добра, имате и опитни състезателки. Зависи от първенството, необходима е конкуренция, за да расте майсторството. Но и вие вкарахте доста голове, нападението е добро, проблемите ви бяха в защита.

Организацията бе добра, живяхме в хубава местност, храната бе добра. Удивен съм от конструкцията на залата, която е универсална, и за концерти. Имаше много публика, вижда се, че обичат хандбала, въпреки че у вас имаше футболно дерби. Приятно е, че  поддържат отбора, дори и когато пада. Това показва, че обичат хандбала, а не са дилетанти. Нямам поглед върху следващия ни съперник, тук са ни разузнавали от Сърбия, а ние не знаем нищо за тях.”

 

Атанас Атанасов – президент на „Етър-64”:

„Мач с мач не си прилича, в Украйна този отбор в 20-ата минута бе вкарал едва 8 гола, а днес след 15-ата минута всичко им се получаваше. Това, което Йонка Генчева предрече, се случи – съдиите свириха 50:50. При такова съдийство в Ужгород, там щяхме да бием ние. Но като цяло разликата в класите бе явна. Второто полувреме бе по-равностойно, намалихме грешките, но те си изиграха силните минути от 15-ата до 30-ата, когато отскочи разликата. Тя им даде спокойствие. Все пак направихме хубав мач за публиката.”