Print Shortlink

„Етър-64“ излиза за победа срещу „Карпати“

Задължителна победа ще гони хандбалният шампион на България “Етър-64” в реванша от втория кръг на турнира за купата на EHF срещу “Карпати” (Украйна). Преди седмица великотърновки паднаха със 17 гола разлика – 34:17, и до голяма степен загубиха шансовете си да продължат напред.

Целта пред етърки обаче е да спечелят “мача на честта” и докажат, че за голямата загуба съществен дял има и съдийството, а по-важното – да трупат точки за клубния и на страната коефициент, който би им позволил догодина да не бъдат пак сред непоставените отбори при жребия.

“Съперникът е силен отбор, но трябва да покажем по-добра игра. Да играем с много малко брак, за да успеем и да вземем втория мач, защото това ще донесе точки и подобряване на позицията ни”, заяви треньорката Йонка Генчева. Няма проблеми получилата червен картон в първия мач Шир Вакрат да участва в мача, тъй като наказанието важи само за съответната среща.

Двубоят между “Етър-64” и “Карпати” е в събота от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски” при свободен вход. Съдиите са Йелена Вуячич и Анжелина Казанегра от Черна гора, а делегат на EHF ще бъде Гордана Бочева от Македония.

От “Етър-64” призоваха публиката да напълни трибуните и да даде своя принос в престижния мач от европейските клубни турнири. Освен свободния вход, за зрителите ще има и томбола с награди от “Бритос”, “Орифлейм” и “ХМИ”, а преди мача във фоайето на ДКС ще има дегустация на продуктите на “Лактима Балкан”.

Украинският тим също като етърки пътува с автобус от Ужгород. Съперничките тръгнаха вчера предиобяд и пристигнаха днес в 10 ч. след 24-часово пътуване във Велико Търново, като са настанени в мотел “Света гора”. В 18 ч. отборът има официална тренировка, веднага след това е техническата конференция, а после и тренировката на етърки.

В третия кръг на евротурнира съперник на продължилия отбор ще бъде сръбският “Раднички” (Крагуевац).