Print Shortlink

Атанас Атанасов: „Без съдийската помощ преднината нямаше да е 17 гола“

„Започнахме великолепно и до 18-ата минута бяхме равностойни, но без съдийска помощ нямаше как да вдигнат домакините. За 5-6 минути съдийската двойка направи така, че отборът да се успокои и заиграе нeговата игра. Започнаха да вкарват, а ние забуксувахме, 10 минути бяхме без гол. През втората част се опитахме на удържим пасива, но отново имаше спорни ситуации. Накрая попитах единия съдия да го поканя ли на курс да ни обясни как да застава пивотът ни, защото Коцева за цял живот не са й свирени толкова силови атаки. Срещу Зоя имаше поне пет несвирени фаула, като прибавим изгонването на Вакрат в много спорна ситуация – беше направено всичко за тази разлика. Ще изискаме видеото от мача и отново ще изгледаме ситуацията, но според нас нямаше умисъл в действията на Вакрат. Ще търсим победа в реванша заради точките за коефициента ни.”

 

Йонка Генчева – треньор на „Етър-64”:

 

„„Карпати” е много силен на всички постове, с добри резерви. Тръгнахме добре и можеше да поддържаме разлика, ако съдиите не бяха спрели нашето нападение. Фаулът на Вакрат не беше за червен картон. Допуснахме брак в реализирането на головете, грешни стрелби и страхотна вратарка на „Карпати”. Основните ни състезателки са с доста малко голове в мача. Но съперникът е силен и ще продължи, остава във В. Търново да покажем по-добра игра. Там ще свирят жени, които ръководят 50:50 за разлика от днешния мач. Трябва да играем с много малко брак, за да успеем и да вземем втория мач.”

 

Борис Петровский – треньор на „Карпати”:

 

„Много нервозна игра, видя се, че нямаме игрова практика за международни срещи. Направихме много грешки, съжалявам, че нямахме спаринги. Стресът след 15-ата минута свърши и състезателките започнаха да правят това, което трябва. Доволен съм главно от победата. Познавам Захарова, тя е много технична и бе при нас на проби, исках да остане при нас. Много добра е Шир Вакрат, рязка, но още млада. Имате и няколко опитни състезателки, които регулират темпото и забавяха играта, не ни дадоха да покажем нашия стил. Още не смятам, че сме се класирали, защото ни липсва игрова практика.”