Print Shortlink

Етърки пристигнаха в Ужгород

Хандбалистките на „Етър-64” пристигнаха в Украйна, където в събота вечерта играят с местния „Карпати” (Ужгород) във втория кръг от турнира за купата на ЕХФ. Отборът е настанен в красивия хотел-рачно „Золотая гора” на 3 км от 110-хилядния град, който се намира на границата със Словакия и на 20 км от Унгария. Ранчото е собственост на губернатора на областта, който е и почетен президент на хандбалния клуб „Карпати”.

С 4 часа повече от предвиденото продължи дългото пътуване през Румъния, като 2 ч. от тях етърки стояха на границата с Украйна и пристигнаха късно през нощта. Днес отборът трябва да се възстанови от пътуването, а довечера от 18 ч. има официална тренировка в зала „Юност”.

Двубоят с „Карпати” е в събота от 18:00 ч. и ще бъде предаван пряко по тв канал „Тиса-1”, който може да бъде гледан и в интернет.

Респект към етърки личи от коментарите на треньора на украинките Борис Петровский. „Чака ни много труден мач, нашите съперничи са лидер в България и направо разгромиха своя противник „Шумен” в първия кръг с 28:12. В отбора играят няколко много опитни състезателки, а сред тях вече е и най-добрата състезателка и голмайсторка на Израел”, казва Борис Петровский. В тима му току-що се прибраха Наталия Туркало и Елена Уманец, които играха за националния отбор за Купата на Карпатите в Румъния. Според клубния сайт контузии имат Марина Лебедева, Ирина Лозинская и Наталия Гайович, но и трите сигурно ще играят утре.