Print Shortlink

Наказание от 1 мач, „Етър-64“ стартира в Стражица

Неочаквано наказание отложи дебюта на обновения тим на хандбалния „Етър-64” пред своя публика на старта на първенството. „Виолетовите” трябваше на 8 октомври да приемат в ДКС „Васил Левски” в мач от първия кръг състава на „Шумен-98”.

Българската федерация по хандбал обаче е наказала етърки с лишаване от домакинство за 1 мач, съобщи клубният президент Атанас Атанасов. Причината е хвърлени предмети от публиката на последния мач за титлата срещу „Бъки” във Велико Търново.

ХК „Етър-64” е наказан с един мач без домакинство и глоба 100 лв.

Така се наложи великотърновският клуб да търси зала в друг град на неутрален терен за мача с „Шумен-98”. В крайна сметка стана ясно, че двубоят ще се играе в гр. Стражица. Датата и часът са без промяна – срещата е в понеделник, 8 октомври, от 17:30 ч.

Веднага след този мач на „Етър-64” предстои участие в евротурнирите. В четвъртък сутринта „болярките” тръгват за Украйна, където на 13 октомври гостуват на „Карпати” (Ужгород) в първи мач от втория кръг на турнира. Реваншът е на 20-и във Велико Търново, а едва след това те ще продължат участието си в първенството.