Print Shortlink

Шир Вакрат вече официално е играч на „Етър-64“, картотекирана бе в EHF

Израелската националка по хандбал Шир Вакрат вече е официално състезател на шампиона и носител на купата “Етър-64″. Това стана днес, навръх най-големия празник на Израел “Йом Кипур”. Вакрат е сред най-големите хандбални надежди на своята страна. Въпреки че е едва 19-годишна, тя е вече пет пъти шампион на Израел с “Бней Херцелия”, постоянен голмайстор на тима си в европейските клубни турнири, голмайстор и на националния тим до 23 г., с който вече два пъти бе обявявана за най-добър състезател на мини европейските първенства “Чалъндж трофи”, последното от които бе тази пролет във Велико Търново. Клубът и Шир Вкарат се договориха за условията още в края на юли, а тя дори пътува с отбора за турнето в Ниш, като вкара общо 10 гола, но заради различни забавяния едва сега нещата бяха финализирани.

“Трансферът малко се забави, защото имаше уточнения между двете страни относно статута на състезателката. Но вече имаме разрешение от тяхната федерация, а снощи Шир Вакрат бе картотекирана и в EHF, така че вече е официално наш играч”, съобщи клубният президент Атанас Атанасов.

Това означава, че “Етър-64″ ще може да разчита на израелката още за първия си мач за първенството срещу “Шумен-98″, както и за двете срещи с “Карпати” в евротурнирите на 13 и 20 октомври.

Няколко корекции претърпяха мачовете на етърки за първенство. Стартът им ще бъде у дома срещу шуменки на 8 октомври (понеделник) от 17:30 ч. в ДКС “В. Левски”. После областното дерби с “Нове” (Свищов) ще е на 22 или 23.Х. от 18 ч., мачът с ЦСКА ще е на чужд терен, а този с “В. Левски” (Нови пазар) ще е на 12 ноември (понеделник) от 18 ч.